mike;): na dwusiecznej kąta prostego trójkąta prostokątnego o wierzchołkach A(0,0) B(3,0) C(0,3) znajdź taki punkt P, aby suma kwadratów odległości punktu P od wierzchołka trójkąta była
x: Pole powierzchni kuli wpisanej w stożek jest równe polu jego podstawy. Oblicz:
ROZCZAROWANA: O GRANIASTOSŁUPIE POMOCY Bardzo mi na tym zależy pomóżcie a oto treść:
Tin: Mógłby ktoś pomóc w tym zadaniu?
oleQ: Witam, bardzo proszę o rozwiązanie tego zadania, nie mogę sobie sam dac rady. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ola: Wykres funkcji kwadratowej f(x) = ax2 + bx + c jest symetryczny względem prostej x+ 1=0, a różnica miejsc zerowych wynosi 2. Zbiorem wartości funkcji f jest przedział <-2, +∞).
margolcia: cos3x-cosx= jak to obliczyc? czy moge prosić krok po kroku?
margolcia: czy pochodna z 1/x to -1x do potęgi -2?
Łukasz: Zadania z stożka i walca Proszę o pomoc
Laura: Proszę o pomoc! Mam 3 równiania trygonometryczne, których nie mogę rozwiązać
Andrzej: Witam prosilbym aby mi pomoc rozwiazac zadanie.
PAWEŁ: POTRZEBUJE TE ZADANIA NA JUTRO PROSZE POMOCY! zad1
Paweł: czy z wycinka kolowego o promieniu 10 cm mozna wykonac powierzchnie boczna stozka, ktorego wysokosc jest rowna 8 cm? wykonaj obliczenia
Maqway: z kwadratu odcięto ćwiartkę koła o promieniu równym długości boku kwadratu następnie w pozostałą figurę wpisano koło którego pole jest równe pi. Oblicz długość boku kwadratu
kropeczka: MUSZE TO MIEĆ NA JUTRO HELP ! kropeczka: Kto wie jak to zrobić zadanie nie należy do bardzo trudnych, ale ja myśle i
kropeczka: Kto wie jak to zrobić zadanie nie należy do bardzo trudnych, ale ja myśle i myśle i nie moge wykombinować