funkcje dwóch zmiennych
elektron: jaka będzie tutaj pochodna po x i po y?
| | 1 | |
z = |
| x3 − 4xy2 + 2y2 + 3x |
| | 3 | |
27 cze 21:35
Eta:
z'(x)= x2−4y2+3
z'(y)= −8xy+4y
27 cze 21:37
elektron: co teraz musze zrobić zeby policzyć ekstremum, proszę napisać mi jakieś wskazówki!
wiem ze musze policzyć Warunek Konieczny tylko nie wiem jak?
27 cze 21:43
elektron: prosze jeszcze tylko o pomoc w rozłożeniu tych równan tak zebym mógł wyliczyc x i y
27 cze 22:37
27 cze 22:41
Eta:
Jak widać " wyszukiwarka nie gryzie"

dla
Trivial
27 cze 23:00