monia: Mam mały problem z wielomianem i prosze o pomoc! Dane są wielomiany P(x)=x2+2X i Q(x)=2x4+4x3+3x2+3x+1. Wyznacz, o ile istnieją, współczynniki a i b wielomianu
waldi: |AB| = 8
olka: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania (ma ono się opierać na równaniach kwadratowych):
Justyna: Nie umiem tego uprościć czyli wyliczyć b. -√3(3)+b=√3
Doasiunki: Rozłóż na czynniki: (Podpowiedź: skorzystaj ze wzoru skróconego mnożenia)
Doasiunki: Rozłóż Wielomian Na Czynniki:
Damian: Oblicz pole trójkąta równo ramiennego wiedząc iż podstawa równa się a. A kąt przy podstawie α. Proszę o szybką pomoc
Wera: pomocy mam problem z rozwiązaniem układu równań: ((2x-y+3)/3)-((x-2y-9)/4)=4
madzia: cześć! ma problem z zdaniem, czy ktoś może mi pomóc? najlepiej byłoby zrobić to rówaniem
delff. : Mam problem z zadaniem z wielomianów. Moim zadaniem jest rozłożyć wyrażenie na czynniki, nie mam pojęcia od czego i jak zacząć:
magda: Witam . Mam mały problem z przykładem . Prosze o pomoc.
Martyna: Potrzebuje zadanka . Rozwiązuje i nie moge rozwiązac.Prosze o pomoc.Z góry dziękuje. a) 4/5 - [ (-2)3/0,2 + 0,6/0,02 : 6/5 ] * 0,2=
ola: Cześć.Mam problem z zadaniami z matematyki.Dla mnie jest to czarna magia.Siedze już dwie godziny i nie mogę rozwiązać.Jeżeli możecie to pomóżcie