Martyna: Potrzebuje zadanka . Rozwiązuje i nie moge rozwiązac.Prosze o pomoc.Z góry dziękuje.
a) 4/5 - [ (-2)3/0,2 + 0,6/0,02 : 6/5 ] * 0,2=
b) 1 2/3 - 2 1/3 - 3 1/2 =
----------------------
3
8 wrz 17:31
ADGA2: -6 18/65
8 wrz 19:52
ADGA2: B) 1 1/18
8 wrz 19:55
Kasia: b) 2 1/18
a) 3 4/5
9 wrz 17:59
Martyna: A moge prosi większe rozwinięcie bo nie bardzo łapie
9 wrz 18:36
Kasia: a)
4/5 - [ -8*10/2 + 6/10 *100/2 *5/6] *2/10=
4/5 - (-40 +25) *2/10=
4/5 -(-15)*2/10=
4/5 + 15*2/10=
4/5 +6/2=
4/5 +3 = 3 4/5
b)
1 2/3 - (7/3 - 7/2):3 =
1 2/3 - (14/6 - 21/6) :3 =
1 2/3 - (-7/6):3=
1 2/3 + 7/6*1/3=
1 2/3 +7/18 =
5/3 + 7/18=
30/18 + 7/18 = 37/18 = 2 1/18
9 wrz 19:30
Martyna: dziękuje bardzo
9 wrz 19:53
Kasia: proszę bardzo
9 wrz 21:40