magda: Witam . Mam mały problem z przykładem . Prosze o pomoc.
3/5 : 9/10 -
2 1/5 : (1,1) =
-----------------------------------
(
2 1/3 - 3/4 ) *
2 2/5
8 wrz 17:35
ADGA2: 3/5*10/9-11/5*10/11 2/3-2 -1 1/3 -1
1/3
------------------------- = ----------------------- = -------------- =
--------- = -4/5*5/19= -20/57
(7/3-3/4)*12/5 (28/12-9/12)*12/5 19/12*12/5 19/5
8 wrz 20:40
;p;: δπΔΩ≤∈∈←→→tyhfy")
9 wrz 15:09
magda: moge prosic jakoś bardziej bo nie moge odczytac
9 wrz 18:40
Kasia:
w liczniku ułamka (3/5 * 10/9 - 11/5 * 10/11) / w mianowniku mamy(7/3 - 3/4) *12/5 =
w liczniku (2/3 - 2) / w mianowniku (28/12 - 9/12)*12/5 =
w liczniku -1 1/3 / w mianowniku 19/12 *12/5 =
-4/3 / 19/5 = -4/3 *5/19 = -76/15 = -5 1/15
9 wrz 19:12
Kasia: wynik poprawiam - -4/3*5/19 = -20/57 sorki
9 wrz 19:36
magda: Dzięki za pomoc

Pozdrawiam
9 wrz 19:48