klara: czy ktos umie cos takiego rozwiązać:
******: Prosze o pomoc,jak wyznaczyc zb.wartosci funckji =8sin2L
*****: Usuniete ze wzgledu, na brak tresci zadania.
Viola: Proszę o pomoc masz 3 kostki do gry. Rzucasz nimi 100 razy i zapisujesz wyniki. Już rzuciłam.
****:): CZY KTOS WIE,cZY FUNKCJA WYKLADNICZA , OBROT FIGURY PLASKIEJ I JEDNOKLADNOSC BEDZIE NA MATURZE ROZSZERZONEJ?
****:): Prosze o pomoc,jak wyznaczyc zb.wartosci funckji =8sin2L od czego trzeba zaczac?
Viola: Proszę o pomoc masz 3 kostki do gry. Rzucasz nimi 100 razy i zapisujesz wyniki.
neronek11: Jaki kąt tworzą przekątne dwóch sąsiednich ścian szcześcianu, wychodzące z jednego wierzchołka? Odpowiedź znam, będzie 60 stopni, ale nie mam pojęcia jak to wyliczyć.
Tereska: wyznacz miarę łukową kątów 15stopni,30stopni,150stopni,240stopni,315stopni.
a: Ktróre wyrazy ciągu an =6n-1/3n+1 różnią się od liczby 2 o mniej niż 0,1?
HALINKA: Przygotowuje sie do rozszerzonej matury i mam problem z tym zdaniem okrag x2+y2-2y-3=0 napisz rownania prostych stycznych do tego okregu i rownoleglych do prostej y=√2x
beti89: dla jakiej wartosci parametru a rownania ma w przedziale dwa rozwiazania <0,360>
ewelina: Dany jest okrąg o środku w początku układu współrzędnych i promieniu równym r oraz dwa przeciwległe wierzchołki kwadratu opisanego na tym okręgu. Uzasadnij, że suma kwadratów
ewelina: Wykonaj potęgowanie (1+x)5 , a następnie zapisz wyrażenie (1- √3 )5 w postaci p+q √3 , gdzie p,q ∈C
ALICJA: jak wyznaczyc granice funkcji 8sin2L ?
klara: kto mi powie jak z wykresu funkcji np. homograficznej lub innej napisac wzór tej funkcji?