ABCD: Dla jakiej wartości parametru m prosta mx - y = 0 ma pkt wspólny z odcinkiem AB jeśli A(-4,0), B(0,4)? Umie do tego momętu że
fgh: 3 logarytmy z 27
leszek: Rozwiąż nierówność |x3 - 8| < x2 + 2x + 4
e: Uzasadni, ze funkcja f(x)=x2 +2/x przyjmuje dla ddatnich argumentow wartosci nie mniejsze od 3.
ee: Jak rozwiązać takie rownanie: 1/sin x = 1/sin4x? W przedziale <-π; π>
zeta: gdzie mogę znaleśc zadania z chemi
e: mam pytanie.jesli mam podany wielomian 3stopnia..z niewiadomymi m...i musze wskazac kieyd ten wielomian bedzie mial 3 rozwiazania... np..cos takiego...x3 + (m-3)|x|+m2-m
ABCD: wierzchołki sześciokąta: A(1,7), B(3,6), C (3,7), D(6,4), E(9,4), F(3,2) Dla jakiej wartości parametru m prosta mx - y = 0 ma z brzegiem sześciokąta:
ABCD: a)Wykaż, że proste: Ax + By + C1 = 0 i Bx - Ay + C2 = 0 są prostopadłe. ( uwzględnij przypadek prostej poziomej i pionowej)
ABCD: UDOWODNIJ twierdzenie: Równanie prostej o współczynniku kierunkowym a przechodzącej przez pkt (x1, y1) można zapisać w postaci: y - y1 = a(x - x1)
ABCD: Jeden z wierzchołków kwadratu ma współrzędne (0,0) a punkt (4,2) jest środkiem symetri kwadratu. Oblicz obwód i pole kwadratu
ABCD: 1 UDOWODNIJ, że jeśli a≠0, to proste y = ax i y = - --- x są prostopadłe
ABCD: Wykaż że długość okręgu ograniczającego koło o polu x opisuje funkcja f(x) = 2√π razy √π b) jaka jest dziedzina i zbiór wartości tej funkcji, jeżeli rozpatrujemy koła o promieniu
ABCD: Na parkingu jest 18 miejsc dla samochodów. Autobus zajmuje miejsce parkingowe 3 samochodów. Niech x oznacza liczbę samochodów osobowych a y liczbę autokarów na
funkcja kwadratowa: Wykresy funkcji kwadratowych f(x) = x2 + bx - a oraz g(x) = x2 - ax + b , a jest rozne od 0 , przecinają się w punkcie leżącym na osi OX Wiedząc ze osią symetrii wykresu