matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fgh:
3 logarytmy z 27
2 maj 22:16
aga:
10
x
= 27
3
niewiem co dalej. a moze poptostu trzeba to z tablicy odczytac?
3 maj 21:41
ewelina:
A nie chodzilo Ci przypadkiem o log
3
27? Jeśli tak, to: 3
x
=27 => x=3, bo 3
3
=27
8 maj 17:08