Baartek: Witam, Mam mały problem z trzema zadankami.
Mariusz: Witam potrzebna szybka pomoc: Zadanie:
kawa : Hejo Problem ... Aby wyznaczyc najwiekszy wspolny dzielnik liczb 1224 i 316 mozemy posluzyc sie algorytmem Euklidesa w nastepujacy sposob :
Megan: Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego układu równań :
PILNE: Kuba wyciął koło z czworokątnego kawałka tektury. Następnie z pozostałych skrawków wyciął cztery trójkąty, tak że linie cięcia były styczne do okręgu pozostałego po wycięciu
bot: pociąg jedzie z miejscowości A do miejscowości B ze średnią prędkością 75km/h. Oblicz, o ile procent zmniejszy się czas przejazdu tego pociągu na trasie z A do B, jeśli jego
mio: udowodnij, że trójkąt, w którym dwie środkowe są równej długości jest równoramienny... jeśli ktoś wie, to proszę o pomoc
kasiaaa:D: bardzo proszę o pomoc jutro mam kartkówkę i takie zadanie mnie dręczy koło wpisane trójkąt równoramienny o podstawie długości 6cmi wysokości =4 cm oraz koło
Dariusz: Zadanie z Musztariego; Wskaz wszystkie takie liczby naturalne n, ktorych nie da sie zapisac w postaci sumy kilku kolejnych liczb naturalnych (dowod dla nieparzystych prosze
Karolina: układ równań metodą podstawiania 3x+9y=12
Maryś: Proszę o szybkie rozwiązanie trzeba na jutro dzieki
Maryś: Wpłacam do banki 1000zł na 5 % ile wyciągne po roku oblicz
Ania: Przekatna ostrosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi 6√2 a krawedz boczna z wysokoscia tego ostroslupa tworzy kat 60stopni. Oblicz pole calkowite i objetosc..
ija: W ostrosłupie prawidłowym szesciokatnym dlugosc krawedzi podstawy ma a=3, a krawedz boczna k=7. Oblicz: a) dlugosc wysokosci h tego graniastosłupa i dlugosc wysokosci l
KrzyCho: Dane są parabole: f(x) = 1/2x2 + 2x + 4 i g(x) = -x2 + 4x - 3. Niech d(x) oznacza odległość między punktami P1(x, f(x)) i P2(x, g(x)), o tej samej współrzednej x,
KRZyCHO: Jakie powinny być wymiary prostokąta o obwodzie równym 8 cm, aby pole zacieniowanej figury było najmniejsze?