mac: Długość jednego boku trójkąta jest równa 7, a suma długości pozostałych boków tworzących kąt 60* wynosi 13. Oblicz długości pozostałych boków.
Monia: A jakbym miala u podstawy logarytmu (x-2) i reszta tak samo?
Monika: Wiedząc że liczba r jest pierwiastkiem wielomianu W(x) znajdź pozostałe pierwiastki tego wielomianu. W(x)=x4 - 2x3 - 8x2 + 18x - 9, r=-3
Monia: (X-1) to jest podstawa, a w drugim nawiasie x jest do kwadratu (word mi sie zepsuł)
Monia: WYZNACZ DZIDZINĘ FUNKCJI: f(x)=Log(x-1) (4x-x2) Błagam! jutro mam decydujący sprawdzian. PROSZE PROSZE PROSZE...
Klaudia: Uzasadnij, że dla każdej liczby naturalnej n liczba a) n2 + n jest parzysta
dinek: W równoległoboku ABCD poprowadzono wysokość DE i DF.Oblicz,jaką długość ma wysokość DF , jeśli wiadomo,że AB=30 m,BC=18m oraz DE=15m.
KasiulkQaa: hey kto mi poda wzor na objetosc trojkata rownobocznego
MnQ: Pytanie do maturzystów. Jak dzisiejsza matura wam poszla? ja pisalem rozszerzona i dla mnie byla b. prosta
Dominik: 1+msinx=m2-sin2x dla jakich m ma rozwiązania. Proszę o pomoc
gosia: Dla jakiej wartości parametru m równanie (m-1)4x-2x+m+2=0 ma przynajmniej jeden pierwiastek? Potrzebuje na jutro. Dzięki z góry
as: oblicz p-o trafienia w a/ środek kwadratu o boku długości 1 b/ w jeden z jego wierzchołków-