matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dinek:
W równoległoboku ABCD poprowadzono wysokość DE i DF.Oblicz,jaką długość ma wysokość DF , jeśli wiadomo,że AB=30 m,BC=18m oraz DE=15m.
14 maj 17:16
krzysiek:
Pole=AB*DE i pole=BC*DF Pole=30*15=450 i Pole =18*DF 18*DF=450 DF=25
14 maj 17:45