rita: o ile centymetrów należy przedłużyć dlugość i szerokość prostokąta o wymiarach 8cm*5cm aby jego pole zwiększyło się o 30 cm kwadratowych? prosze o jaknajszybszą odpowiedź
rita: błagam o pomoc:( punkty A=(-2,6) i B=(8,16) należa do wykresu funkcji f(x)=ax(kwadrat)+bx+c. Funkcja ma dwa miejsca zerowe ,a wierzchołek paraboli będącej jej
Vujek: Wykaż, że poniższe funkcje są różnowartościowe: a) y=√2x
kasia: ile osi symetrii ma półprosta
martunia: ulę o promieniu r=10cm przecięto płaszczyzną. otrzymany przekrój jest kołem o środku oddalonym od środka kuli o 7cm. oblicz pole tego kola
Tomek: drzewo o wys 12m złamał wiatr w taki sposób że jego wierzchołek oparł sie o ziemie. oblicz na jakiej wys zostalo zlamane drzewo, jeżeli złamana część tworzy z płaszczyzną
Kinusssia: mam takie zad wyznacz wartosci pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta α, wiedząc że jest on kątem ostrym takim że sinα=1/4. do tego zad jest wiele przykladow ale jezeli
marzena: dana jest funkcjaf(x)=x do sześcianu-3x do kwadratu+3mx+17 wyznacz wartość parametru m wiedząc, że funkcja ta osiąga ekstremum dla x=-1.
Dawid: Witam czy mogłyby mi ktoś wytłumaczyć równanie kwadratowe z delta Musze to umieć na jutro... Proszę o szybko odp... Z góry dzięki oraz pozdrawiam