matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Vujek:
Wykaż, że poniższe funkcje są różnowartościowe: a) y=
√
2x
b) y=3
√
x
7 maj 21:00
b.:
Np. dla a) jeśli
√
2x
1
=
√
2x
2
, to po podniesieniu do kwadratu mamy 2x
1
= 2x
2
czyli x
1
=x
2
. I już.
7 maj 21:51