matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
archiwum zadań z dnia 25.2.2024
Zadania
Odp.
1
maciek:
Proszę o pomoc, podanie odpowiedzi do zadania. Samemu zrobiłem, ale nie jestem pewien czy dobrze.
2
Martyna :
Naszkicuj wykres funkcji wymiernej i podaj jej własności. f(x)=−3
x−2
+9
2
Aaaaaa123:
Ile początkowych wyrazów ciągu 3,5,7,9, należy dodać aby otrzymać sume 195
1
czesio100:
Wyrazami ciągu arytmetycznego (an) są kolejne liczby naturalne, które przy dzieleniu przez 5 dają resztę 2. Oblicz a13.
4
DoWora:
Witam robię zadanie z zakresu rachunku prawdopodobieństwa i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na pytanie Czy P(A∩B) to jest to samo co P(B∩B)? Proszę o odpowiedź.
10
eee:
Dany jest sześcian ABCDEFGH o krawędzi a. Oblicz odległość punktu C od płaszczyzny zawierającej punkty D,B,G. Polaczylem te punkty i powstal mi ostroslup ale nie
0
Kaśko :
Dany jest trójkąt ostrokątny ABC, którego wysokości przecinają się w punkcie P prosta AP
1
jacek12:
Odrębnym aspektem, ale nie mniej ważnym są przekroje jakie można otrzymać przecinając
15
Łukasz:
Siedzisz na plaży z widokiem 1,8 m nad poziomem morza i widzisz tylko szczyt statku wycieczkowego. Statek wycieczkowy ma 40 m wysokości. Jak daleko od morza jest statek
1
:DDD:
Dana jest parabola 𝑦=𝑥
2
+4𝑥+3. Przez punkt (1,0) poprowadzono prostą, która przecina tę parabolę w punktach A i B . Wyznacz współrzędne tych punktów A i B, dla których suma