Prawdopodobieństwo
DoWora: Witam robię zadanie z zakresu rachunku prawdopodobieństwa i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi
na pytanie Czy P(A∩B) to jest to samo co P(B∩B)? Proszę o odpowiedź.
25 lut 15:16
wredulus_pospolitus:
co ... nie
P(BnB) = P(B) bo co oznacza BnB oznacza 'część wspólna zbioru B ze zbiorem B' czyli
zbiór B
25 lut 15:20
wredulus_pospolitus:
może Ci chodziło o P(BnA) ... jeżeli oto Ci chodziło to TAK ... oczywiście P(AnB) = P(BnA)
tak samo jak P(AuB) = P(BuA)
25 lut 15:21
DoWora: Tak o to mi chodziło dzk
25 lut 15:23
.:
prosie
25 lut 16:49