SISIA: Szerokość pokoju jest o 2m mniejsza od jego długości. Jakie wymiary może mieć pokój, jeśli przekątna podłogi jest nie mniejsza od 6m i nie większa od 10m?
SISIA: Wybieg dla owiec jest prostokątem o wymiarach 6m na 12m. Długość i szerokość wybiegu zwiększamy o tę samą wielkość x. Dla jakich wartości x powierzchnia nowego wybiegu
SISIA: Rozwiąż równanie. Sprawdź otrzymane rozwiązania: a) √7x - x2 - 12 razy (x2 - 1) = 0
Becia: rozwiaz rownanie 2,4,6..........,100x=255X2+2295
paulinka: prosze o szybka pomoc: Dany jest ciag arytmetyczny o 3 wyrazie -4 i 11 wyrazie -2. Ile pocztkowych wyrazow tego ciagu daje w sumie 0
kama: w czasie zawodów sportowych każdy z zawodników wykonuje serię 25 rzutów piłką do kosza. za pierwszy niecelny rzut otrzymuje 1 punkt karny, a za kazdy nastepny niecelny rzut o
mar: w kąt o mierze 60o wpisano piec kol tak, ze kazde nastepne kolo, poza pierwszym, jest styczne zewnetrznie do kola poprzedniego. Oblicz, ile razy suma pol wszystkich kol jest
Asia: Czy ktoś mógłby mi pomóc z wielomianami? Mam obliczyć takie trzy działania:
asia: 3/5:7/10= ,2/3:3/4= ,5/6:3= , 2/11:16/33=, 3 5/7:2/3= , 1 1/3:2/3=, 1 1/3:2 2/5= ,6:1 3/4= , 7 1/5:8=
asia: prosze o pomoc 12x3 3/4= ,3 1/3x2 2/3= ,(1 1/2)2= ,
mati14: ile to 2100
5 klasista: Witam mam zadanie którego treść brzmi podziel trapez prostokątny o wymiarach: Podstawy 6 i 12 cm (podane)
Doniulka: hej.. mam problemy z matmą..temat: usuń niewymierności z mianownika, przykład: pierwiastek z dwóch przez pierwiastek z trzech...proszę o pomoc z góry dziękuje
dreamcast: Okrąg wpisany w Trójkąt prostokątny r=4
pw: Dwa zadania z funkcji logarytmicznych: 1. Przyjmijmy, że a = log15 3. Wyraź liczbę log5 81 za pomocą a.
Groszek: √x2+10x+25=3
ABCD: Dany jest trójkąt o kątach przy podstawie 70* i 80*. Wyznacz kąt, pod jakim przecinają się wysokości trójkąta poprowadzone z wierzchołków tych kątów.
ABCD: Wykaż że suma miar kótów wewnętrznych w czworokącie jest równa 360* (patrz rysunek obok) Rysunek przedstawia romb podzielony na 2 trójkąty.
ABCD: Jaka jest największa długość pionowego odcinka łączącego punkty położone na parabolach: f(x) = (x - 2)2 - 4
ABCD: Dane są parabole: f(x) = 1/2x2 + 2x + 4 i g(x) = -x2 + 4x - 3. Niech d(x) oznacza odległość między punktami P1(x, f(x)) i P2(x, g(x)), o tej samej współrzednej x,
ABCD: Jakie powinny być wymiary prostokąta o obwodzie równym 8 cm, aby pole zacieniowanej figury było najmniejsze?
ABCD: Dla jakich wartości parametru m suma odwrotności pierwiastków równania -x2 - 2x + m2 + m + 1 = 0 przyjmuje największą wartość?
michal: Pomocy Określ rekurencyjnie ciąg an. Następnie do rekurencyjnego określenia ciągu wykorzystaj