Robin: spośród liczb -9,-7,-5,-3,-1,0,2,4,6,8 losujemy dwie różne liczby a i b następnie zapisujemy ich iloczyn a*b . Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A że iloczyn a*b jest
Robin: Ostrosłup czworokątny, którego podstawą jest kwadrat o boku 4 ma dwie przyległe ściany boczne prostopadłe do płaszczyzny podstawy. Pozostałe dwie ściany sa nachylone do
Horsemen: Mam prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak dobrze dobierać założenia do nierówności kwadratowych z parametrem na przykładzie np Dla jakich wartości parametru a do zbioru
Horsemen: Dla jakich wartości parametru m równanie (x-m)2[m(x-m)2-m-1]+1=0 ma więcej pierwiastków dodatnich niż ujemnych?
Krystian: W trójkącie KLM poprowadzono środkową LA. Wykaż, że wierzchołki K i M są jednakowo odległe od prostej LA.
Rafik: do wykresu funkcji f nalezy punkt A (1,-2) i wykres ten jest prostopadły do wykresu funkcji g g(x)-2√3x-√2. wyznacz wzor funkcji f..
jola: W trójkącie ABC dane są: |ABC|=120 stopni
jola: Środek okręgu, wpisanego w trapez prostokątny, znajduje się w odległości 4 oraz 8 od końców dłuższego ramienia trapezu. Oblicz pole tego trapezu
marta: Pomóżcie Bok trójkąta równobocznego ABC ma długość a. Na bokach AB,BC,CA tego trójkąta obrano
Omfala: HELP ME! Dla jakich wartsci wielomian W(X)=(x2 - 4x +4)[x2 + (p-1)x + p] ma trzy różne
marlena: rozwiąz równanie log(x+2)=logx+log2
Patryk: Geometria, (wytlumaczy mi to ktoś pokrótce)? Czesc, mam problem z tym zadaniem: Oblicz pole prostokąta o obwodzie 27, w którym
fizyka: w odległości n znajdują się ładunki q i 4q w jakiej odległości a) siła ich odpychania jest 2 razy mniejsza