bazi: W trapezie rownoramiennym kat nachylenia przekatnej do dluzszej podstawy jest rowny 30 stopni, dlugosc tej podstawy wynosi 6 cm.Oblicz dlugosc drugiej z podstaw, jezeli
junior: Mam jeszcze jedno zadanie, którego nie potrafię rozwiązać - ze schematu Bernoulliego: Prawdopodobieństwo strzelenia co najmniej jednej bramki, z wykonywanych przez pewnego
Adrian: Narysowany obok trójkąt jest prostokątny oblicz wartości wszystkich funkcji trygonometrycznych kąta α podaj przybliżoną miarę tego kąta
Adrian: Wiedząc, że sinα+cosα=1,1 oblicz sinα*cosα i / sinα-cosα/.
Adaś: Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego sześciokątnego o krawędzi podstawy 3cm i krawędzi bocznej 5cm.
jada: Ja też mam z probabilistyki: Hania i Marcin są w grupie składającej się z 6 dziewczyn i 5 chłopców. Wszystkie dzieci ustawiają się w sposób losowy w szereg. Oblicz
junior: Zdarzenia A i B są rozłączne oraz AUB=Ω. Wiedząc, że P(A)*P(B)=3/16 oblicz P(A) i P(B). Dzięki z góry!
Kamen31: Wiedząc, że cos 36* =√2-√2 oblicz sin 54* i sin 36* ----------
anuska: W sześciokącie foremnym różnica długości dwóch przekątnych wychodzących z jednego wierzchołka wynosi 6 cm. Oblicz pole tego sześciokąta. Bardzo proszę o pomoc
Kasia: Prosze o pomoc....! Zaznacz na osi zbiory A i B i wyznacz zbiory AUB, A/B, A iloczyn B,jeżeli A=(-∞;2)
Agusia: Proszę o pomoc
Agusia: Proszę o pomoc!