matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kamen31:
Wiedząc, że cos 36* =
√
2-
√
2
oblicz sin 54* i sin 36* ---------- 2
28 maj 17:23
b.:
sin 36* =
√
1-cos
2
36*
bo sin 36* > 0 sin 54* = sin(90*-36*) = cos 36* = ...
28 maj 21:14