matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Agusia:
Proszę o pomoc
Rozwiąż nierówność: x
3
- 5x
2
+ 6x < 0
28 maj 16:14
krisp:
x(x
2
-5x+6)<0 x1=0 Δ=b
2
-4ac=25-24=1
√
Δ
=1 x2=2 x3=3 x(x
2
-5x+6)<0 ⇔ x∈(-
∞
,0)+(2,3)
28 maj 17:11