marta: (2x-1)2 x +1 ------------- < 2x2 - ---------
PIotrek: Długość krawędzi wychodzących z jednego wierzchołka prostopadłościanu tworzą ciąg geometryczny, którego pierwszy wyraz jest równy 2 cm. Oblicz pole powierzchni całkowitej
PaRiS : POMOCY,POMOCY! mam prośbe czy może mi ktoś obliczyc pole powieszchni całkowitej ostrosłupa równobocznego którego bok ma 53metry a podstawa 6metrów prosze bardzo
anka: Przed dwoma laty ojciec był 8 razy starszy od syna , a za 14 lat będzie od niego 2,4 razy starszy. Ile lat ma obecnie ojciec , a ile syn?
Paris: mam prośbe czy może mi ktoś obliczyc pole powieszchni całkowitej ostrosłupa równobocznego którego bok ma 53metry a podstawa 6metrów prosze bardzo pilne
majka: majka pomoze mi ktoś (33-53) : (53+33)
majka: (33-53):(53+35)
Raza: Witam. Mam problem z takim zadankiem, prosiłbym o naprowadzenie mnie jak je rozwiązać. Pewna sztabka złota ma kształt graniastosłupa prostego, którego podstawą jest trapez.
borq: witam mam wielką prośbę jakby ktoś mógł pomóc w tym zadaniu byłbym wdzięczny W trapezie równoramiennym kąt nachylenia przekątnej do dłuższej podstawy jest równy 30
Sophie: 1/1+√2+√3 -> JAK TO POLICZYĆ? Wiem, że trzeba usunąć niewymierność z mianownika, ale zawsze robiłam to na sumie 2 składników, a nie 3, dlatego mam kociokwik w głowie...
m: Znajdz A' zbioru A:
pati: prosze o pomoc 1 1/3+3/5= , 2 5/6+1 3/8= ,5/9+5/6= , 1 7/10+2 3/4= ,7/8+6 3/4= ,6 7/9-2/3= , 1 1/2-6/7= ,4 1/4-2 5/6= , 7 3/4-5 4/5=6 5/12-7/9=
XD: Jak usunąć niewymierność z mianownika ?
Karolina: Witam, mam problem jak korzystając z praw zaprzeczenia koniunkcji oraz zaprzeczenia alternatywy zapisać zaprzeczenia zdań:
mimi: Proszę o pomoc, muszę usunąć niewymierność z takich ułamków :