matematykaszkolna.pl
8 wrz 15:07
8 wrz 15:18
DuDi: TU się nie rozwiązuje zadan, na ilość, na niewiadomo ile tam, lecz na jakoś. Masz sama je zrozumieć, nie, żeby ci ktoś zrobił..
8 wrz 15:25
anna: DuDi ale jak mam zrozumieć zadanie, którego nie mam? Jeśli ktoś mi je pomoże zrobić, to ja z przyjemnością je zrozumiem.
8 wrz 15:28
b.: Anno: * nie zakladaj nowych watkow z prosba o pomoc w innych, jak to zrobilas powyzej * nie pros o pomoc w cudzych watkach, jak to zrobilas tu: 56120 krotko mowiac, masz zadanie − zakladasz nowy watek, i potem w zwiazku z tym zadaniem piszesz tylko w tym zalozonym watku jesli bedziesz dalej lamala powyzsze zasady, to Cie zablokuje i w ogole nie bedziesz mogla nic pisac (do konca dnia, w ktorym Cie zablokuje)
8 wrz 15:30
anna: No przepraszam, ale zależy mi na tych zadaniach, bo chciałabym je zrozumieć. Czekałam na jakieś propozycje od rana i nic.
8 wrz 15:32
b.: na wszelki wypadek dopisze jeszcze jedna rzecz, do ktorej akurat chyba sie stosowalas: * nie zakladaj kilku watkow z tym samym zadaniem Jesli sie niepokoisz, ze nikt Ci nie pomaga, napisz prosbe o pomoc w watku z zadaniem, w ktorym oczekujesz pomocy. Wtedy ten Twoj watek wyladuje na samej gorze listy zadan na forum.
8 wrz 15:35
anna: Super. Nadal nikt mi nie pomógł.
8 wrz 15:38
b.: w 56153 ktos Ci pomogl, musisz jednak troche probowac sama − co innego pomoc, co innego rozwiazac jesli czegos nie rozumiesz, napisz konkretnie, czego
8 wrz 15:41
anna: wiec napiszę konkretnie czego nie rozumiem: TYCH ZADAŃ. Gdybym wiedziała o co w nich chodzi, to chyba oczywiste, że próbuję sama.
8 wrz 15:43
korek: Tu 56162 jest m.in. o Tobie anno mowa.
8 wrz 15:43
b.: w tych zadaniach pojawiaja sie konkretne pojecia, np. ciag geometryczny. klikasz po lewej na ,,ciagi liczbowe'' a potem na geometryczny, i dowiadujesz sie co to jest ciag geometryczny itd. jesli jakies pojecie nie jest Ci znane i nie mozesz znalezc informacji, napisz (pod odpowiednim zadaniem), ze nie rozumiesz, np. co to jest ciag geometryczny i nie mozesz znalezc informacji na ten temat (choc akurat na ciag geom. juz Ci podalem namiary) −− jesli natomiast oczekujesz, ze ktos rozwiaze kilka zadan za Ciebie, to zle trafilas − nikt Ci ich tu nie rozwiaze, jesli sama nie bedziesz probowala tego zrobic probuj sama, pisz z czym konkretnie masz problem, wykaz inicjatywe (np. sama poszukaj wyjasnienia i pytaj o niezrozumiale miejsca), wtedy na pewno Ci ktos pomoze
8 wrz 15:49
Anna: cieszę się, ze otrzymałam link z ciągiem geometrycznym. tam otrzymałam odpowiedź na nurtujące mnie pytania. żałosne
8 wrz 15:52