matematykaszkolna.pl
Ściana walet: Autor tej strony, Jakub napisał: "Często widziałem sytuację, że człowiek czyta zadania i ściana. Zupełnie nie wie, z której strony je ugryźć. Co wtedy? Wpisujesz matematyka.pisz.pl i szukasz podobnego zadania. Czytasz rozwiązanie i na jego podstawie próbujesz wymyślić swoje. Materiał na tej stronie obejmuje program szkoły średniej z naciskiem na powtórkę wiadomości z gimnazjum Patrząc na liczbę zadań wrzuconych w krótkim czasie przez jedną osobę, np. bibi, Annę ma się wrażenie, że każda z tych osób ma same ściany przed sobą. Co zadanie − to mur. Żadnej próby wyszukania podobnego zadania, żadnej próby zapoznania się z bogatym materiałem tej strony. Wypadałoby podać najpierw swoje rozwiązanie i wskazanie tego momentu w zadaniu, który jest ścianą. Nie chce sie jednak, widać tylko oczekiwanie na gotowe rozwiazania, nieraz całych zadań domowych. Nie tędy droga.
8 wrz 10:07
think: słuszna uwaga, mamy pomagać przebrnąć przez trudne momenty a nie podawać wszystko na tacy. Także spokojnie zwrócę uwagę i zamiast gotowców będę ciągnąć panie za paluszki niech wykażą się wiedząemotka
8 wrz 10:28
Anna: Mam przeszukiwać to forum żeby w końcu stwierdzić, ze nie ma tu takiego zadania, którego szukam? CHYBA SOBIE ŻARTUJECIE. Tak. Tutaj można otrzymać pomoc.... tylko w wypadku jeśli potrafisz. Bo jak sie jest słabszym uczniem, to niestety nie. BO PRZECIEŻ SIĘ NIE STARAMY. Więc DZIĘKUJĘ ZA POMOC, której nie otrzymałam. Siedzę nad tymi paroma zadaniami od rana i niestety nie doszłam do niczego, co mogłoby pomóc rozwiązać mi to zadanie. Myślałam, ze choć tutaj ktos mnie zrozumie i pomoże. PRZEPRASZAM, ŻE NIE MAM GŁOWY DO MATEMATYKI. Jednak tacy ludzie też mają coś do powiedzenia. Pozdrawiam.
8 wrz 15:48
b.: Nie chodzi o przeszukiwanie forum, a tylko (dobrze zorganizowanego) materialu po lewej stronie...
8 wrz 15:51
loffciam ; *: heh. zgadzam się z tb Aniu! ja jestem ciemna z matmy! ja nie będę szukać na tym forum podobnego zadania a okaże się że nie ma . tutaj ludzie powinni nam pomagać. pozdrawiam ; ]
8 wrz 16:19
Godzio: I tu się wtrącę ... Co to znaczy powinni nam pomagać Nam za to płacą czy co ? My to robimy aby wam pomóc lepiej zrozumieć matematykę, odechciewa mi się pomagać jak czytam takie komentarze ...
8 wrz 16:22
loffciam;*: hello. to wy mamy was za to płacić OMG! a mi sie wydawało że to z własnej woli robicie i że was pasjonuje matma! jej. my nie kumamy matmy tak jak wy! więc nie szpanujcie że umieci matme ; /
8 wrz 16:29
geek: @Godzio ma 100% racje, większość ludzi na tym forum pomaga wam, mi, nam z dwóch powodów( jak ktoś zna więcej to tym lepiejemotka ) Pierwszy może być taki, że lubią pomagać innym ludziom po drugie kochają matematykę i chcą aby ją też inny zrozumieli itp.
8 wrz 16:31
Godzio: Dokładnie geek, loffciam nikt nie musi nam płacić ale wymagamy szacunku a określenie "tutaj ludzie powinni nam pomagać" nie było zbyt miłe ... jeśli zamówisz sobie korepetycje i będziesz za nie płacić to możesz sobie tak mówić ale tutaj to niestety ale nie ...
8 wrz 16:33
geek: @loffciam − sądząc po twoich postach jesteś poniżej wieku licealnego (w porywach 1, 2 klasa liceum) − Godzio i ja mamy na myśli to, że nie powinnaś pisać "powinni nam pomagać"(pamiętaj tylko, że każdy robi twoje zadanie z czystej nieprzymuszonej woli) tylko powinnaś być wdzięczna, że ktoś zechciał zrobić twoje zadanie − tak jak napisałaś jest bezczelnym podejściem.
8 wrz 16:36
geek: A tak na marginesie @Godzio, mógłbyś mi pomóc z tym: https://matematykaszkolna.pl/forum/56171.html ? Bardzo mi na tym zależy, z góry dziękuje za pomocemotka.
8 wrz 16:43
lola: heh. zgadzam się z wami @GODZIO i @geek! ejj godzio pomożesz mi też z tym zadaniem https://matematykaszkolna.pl/forum/56187.html
8 wrz 17:17