napisz równanie okręgu o średnicy AB
Patryk : wyznacz równanie symetralnej odcinka o końcach A=(−5,−3) i B − (7,1). napisz równanie okręgu o
średnicy AB
24 mar 18:35
Godzio: może spróbujesz coś sam zrobić?
symetralna to prosta prostopadła do prostej AB (
1223 ) i prostopadła do niej (
42 )
środek okręgu to środek odcinka AB (
1750 )
a promień to odległość SA lub SB jak Ci wygodniej (
1248 )
24 mar 18:39
Godzio: symetralna to prosta przechodząca przez środek AB i prostopadła do tego odcinka
24 mar 18:40
Patryk : poto do was pisze zebyscie mi pomogli bo ja musze to zaliczyc a za nic ie potrafie tego zrobic

wiec jesli nie chesz nie rozwiazuj nie zmuszam
24 mar 18:40
Godzio: ale jak chcesz to zaliczyć skoro sam nic nie robisz ? dałem Ci wszystkie strony które Ci się
przydadzą a ty nawet nie kiwniesz palcem żeby coś samemu zrobić
24 mar 18:41
24 mar 18:42
R.W.16l: Szczerze − my NIC nie musimy rozwiązywać. To głównie forum, na którym możemy naprowadzać na
dobrą drogę, a to że robimy całe zadania to albo nasza dobra wola albo czas wolny

Jak się
nie ma czasu to można chociaż raz dwa naprowadzić na rozwiązanie.

ale ja jestem obiektywny
jak by co

ps. tu nie chodzi o czas − abyś mnie źle nie zrozumiał

My nie tyle co chcemy, ale czulibyśmy
się lepiej, gdybyśmy nie musieli robić całych za was prac domowych (lub innych), ale wam pomóc
24 mar 18:44
R.W.16l: zrozumieć
24 mar 18:45
Godzio: dokładnie tak jak mówi kolega
24 mar 18:49
Patryk : też ja nie wymagam tylko prosze o rozwiazanie jesli ktos ma czas rozwiaze i jesli bedzie chciał
mi pomóc a jesli nie no to trudno nie rozwiąże i nie bedzie się tym zajmował
24 mar 18:51
Tomek.Noah: Ale
Patryk sprobuj sam zrobic na forum i dac do sprawwdzenia lepiej tak dla ciebie bo np
nie umiac tego nie tkniesz inne dzialy matematyki my chcemy dobrze
24 mar 18:53
Godzio: A co będzie na maturze ? Teraz matematyka jest obowiązkowa, a takie zadanie jest na poziomie
podstawowym. Po co Ci to zaliczenie skoro nie będziesz tego umieć , matury nie zdasz i co
wtedy ?
Zabierz się lepiej do pracy.
prosta AB :
−3 = −5a + b
1 = 7a + b −
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−4 = − 12a
Środek AB :
| | −5−7 | | −3 + 1 | |
S = [ |
| , |
| ] = [ −6 , −1 ] |
| | 2 | | 2 | |
S(−6,−1)
| | 1 | |
Symetralna ma współczynnik a = −3 ( aAB * a = −1 => |
| * a = −1 => a = −3 ) |
| | 3 | |
S(−6,−1) => x = −6 , y = −1 a= − 3
y = ax + b => wylicz b i zapisz odpowiedź, mam nadzieję że w przyszłości nie będziesz żałował
że sam nie robiłeś zadań
24 mar 18:59