wielomiany -pierwiastki
5-latek : Kiedys
Eta dala
Saizou do rozwiązania zadanie tego typu
Znajdz wartość parametru np. a (jakiegoś wielomianu − jakiego w tej chwili nie pamiętam )
dla którego np. liczba 3 jest pierwiastkiem trzykrotnym
Moje pytanie jest takie
czy oprócz pochodnych
czyli W(p)=0 i W'(p)=0 i W''(p)=0 i W'''(p)≠0 jest jakiś inny sposób na takie zadania ?
Milu ja cos nie mogę znaleźć takiej podobnej treści zadania wiec jeśli gdzies masz to
proszse podaj . dziekuje
31 mar 20:05
5-latek : No chyba ze minelo już 2 godziny i
Eta już jest na forum i może sobie przypomni
31 mar 20:06
5-latek : Eta 
Widze ze wrocilas na forum
Kojarzysz może ? Bardzo mi na tym zależy
31 mar 20:23
Metis: Można wzorami Viete'a
31 mar 20:33
Metis: Może chodzi Ci o to 5−latku:
283301
31 mar 20:34
31 mar 20:34
31 mar 20:35
31 mar 20:36
5-latek : Czesc
Metis 
Te dwa ostatnie będą dobre .
Rozwiazywalem sobie inne zadanie z wielomianow
31 mar 20:43
Metis:
31 mar 21:00
5-latek :
17 kwi 14:33
Metis: Dzięki !
17 kwi 14:40
Mila:
17 kwi 15:29