.
Es: Środek okręgu wpisanego w trapez prostokątny znajduje się w odległości 2 cm i 4 cm od końców
ramienia pochyłego danego trapezu. Znaleźć pole trapezu.
28 mar 23:58
29 mar 00:00
29 mar 00:01
Es: Dziękuję
29 mar 00:01
Qulka: sama możesz używać tego klawisza szukaj na forum
29 mar 00:02
zyd:
29 mar 00:02
Es: Teraz już wiem że takie coś istnieje
29 mar 00:03
Bogdan:
| | 2*4 | |
c = √4 + 16 = ..., r = |
| = ... |
| | c | |
a + b = 2r + c
29 mar 00:07
Bogdan:
to po ptokach
29 mar 00:08
Es: U mnie był problem z dostrzeżeniem że tu jest kąt prosty.
29 mar 00:08
Es: Dziękuję. Bardzo ciekawe rozwiązanie
29 mar 00:09
Es: Szybkie!
29 mar 00:09