prosta 2 i 4 są to dwusieczne kątów i przecinają cię pod kątem prostym
x=√122+42=√20=2√5
| 2*4 | ||
PΔ= | =4 | |
| 2 |
| x*r | 2√5r | |||
PΔ= | = | =√5r | ||
| 2 | 2 |
| 4√5 | ||
r= | ||
| 5 |
| 8√5 | ||
a+b= | +2√5 | |
| 5 |
| 18√5 | ||
a+b= | ||
| 5 |
| 8√5 | ||
h=2r= | ||
| 5 |
| 1 | 1 | 18√5 | 8√5 | 144*5 | 144 | |||||||
P= | * (a+b) * h= | * | * | = | = | =14,4 | ||||||
| 2 | 2 | 5 | 5 | 50 | 10 |
do tego
Pozdrawiam
Napisalem tak dlatego ze kolezanka dostala juz kilka rozwiazn i nie ma w zwyczaju nawet
podziekowac .