proszę o pomoc
krystian: Określić dziedzinę, przeciwdziedzinę, własności, warunki jakie muszą spełniać parametry
następujących funkcji elementarnych oraz narysować ich wykresy:
(a) f(x) = sin x;
(b) f(x) = cos x;
(c) f(x) = tan x;
(d) f(x) = cot x;
(f) f(x) = ax + b;
(g) f(x) = ax2 + bx + c;
(h) f(x) = a do potęgi x
(i) f(x) = log przy podstawie a z x;
(j) f(x) (j) f(x) =√x; a stopień pierwiastka
(k) f(x) = x do potęgi a
(l) f(x) =1/x;
(m) f(x) = arcsin x;
(n) f(x(o) f(x) = arctan x.) = arccos x
8 lis 17:10
Rafał28:
sin >>>
426
cos >>>
427
tg >>>
428
ctg >>>
429
Poczytaj na lewym panelu tej strony. Tam masz opisane funkcje.
8 lis 17:16