Próbna matura z matematyki
infii: Jak Wam poszło? Są już gdzies odpowiedzi?
21 lis 12:41
aniabb: nie ma
21 lis 12:57
Patryk: ile miałeś w zadaniu z ostrosłupem ?
21 lis 12:57
infii: √3/6
21 lis 12:58
Patryk: ja też
21 lis 12:58
Patryk: a w ostatnim ?
21 lis 12:58
infii: mam zle z rowerzystą i z okręgiem glupie błedy po prostu
21 lis 12:59
Patryk: aha
21 lis 12:59
aniabb:
21 lis 12:59
Ann: to ja w zad z okregiem liczylam pole zamiast obwod i glupia nie wiedzialam czemu mi nie
wychodzi
21 lis 12:59
Patryk: a jakie wyniki w ostatnim Ann ?
21 lis 13:01
infii: a jak z tymi szachistami?
21 lis 13:01
infii: Patryk, powinno być 6 i 5 ale nie pamietam co droga a co czas
21 lis 13:02
Ann: w ostatnim bylo 5h i 6km/h z tego co pamietam
21 lis 13:02
infii: nie wiem czemu ale w ostatnim wyszlo mi v=12 t=2,5
21 lis 13:03
21 lis 13:03
olo: | | √6 | | −√6 | |
z wielomianem |
| |
| i −4? |
| | 2 | | 2 | |
21 lis 13:05
Patryk: mysslałem ,ze mam dobrze po miałem √Δ=33
21 lis 13:07
Patryk: warunki miałem poprawne ,zrobiłem błąd rachunkowy ,chyba kilka punktów dadzą
21 lis 13:10
Ann: pamiętacie ten wielomian?
21 lis 13:11
aniabb: zależy ile mają do dyspozycji punktów
21 lis 13:11
21 lis 13:12
olo: 10pkt chyba stracilem jak nie wiecej
21 lis 13:13
olo: z tymi szachistami ile mialo wyjsc bo wzrokowo pamietam ze D zaznaczylem
21 lis 13:15
Maturzysta: Liczba 1 nie jest liczbą pierwszą, tak?
21 lis 13:15
Patryk: w tym linku jest ok,tez tak mialem
21 lis 13:15
Patryk: tak
21 lis 13:15
DYZIO: Tak.
21 lis 13:15
Patryk: | | 3 | |
czyli |
| w zadaniu z kostką ? |
| | 6 | |
21 lis 13:16
Maturzysta: to GITARAA XDD a ile wyszlo tym co pisali z tymi szachistami ?
21 lis 13:16
Maturzysta: tak
21 lis 13:16
Patryk: ja strzeliłem 7
21 lis 13:16
olo: 7 czyli odp D?
21 lis 13:17
DYZIO: Co do kąta z stereometrii to √3/6, a obwód trójkąta w analitycznej to 10+ 2√7
21 lis 13:17
olo: no własnie nie 2 pierw z 7 tylko 7pierw z 2
21 lis 13:18
Maturzysta: olo to chyba B bylo z 7, a Dyzio obwod wyszedl 10+7√2
21 lis 13:19
Ann: DYZIO dziekuje
21 lis 13:20
DYZIO: A tak, faktycznie mój błąd − 10 + 7√2
21 lis 13:20
Ann: a to z wielomianem z zamknietych?
21 lis 13:20
Patryk: tak jak w linku DYZIO
21 lis 13:21
21 lis 13:21
DYZIO: A zadanie z Objętością szcześcianu, to prawidłowa odpowiedź to o 72,8%?
21 lis 13:22
olo: a to z sumą 2n?
21 lis 13:23
21 lis 13:23
Ann: to jest otwarte w linku dyzio

mi chodzi o to co odp byly m.in. (x−2)(x+2)
2 czy jakos tak
21 lis 13:24
Maturzysta:
1 2 3 4 5 6 7 8
1
2
3
4
5
6
7
8
(2;8)− zawodnik nr 2 gra z zaw. nr 8
w ten sposob sobie rozpisalem to zadanie, a potem powykreslalem te mecze co sie powtarzaly i
mecze zawodnika np. nr 1
Czy dobrze to by wyszlo ?
21 lis 13:24
Ann: to z 2n mnie zaskoczylo, jak robiliscie je?
bo wiadomo pierwsza liczba 2n, druga 2n+2 ale co dalej
21 lis 13:25
Maturzysta: Ann tam bylo chyba (x+4)(2x2−3)=0
21 lis 13:25
Ann: Maturzysta zrobiłam tak samo
21 lis 13:26
olo: Ja zaznaczyłem D nie wiem czy dobrze bo strzelałem
21 lis 13:27
Patryk: czyli z tymi szachistami to jaki wynik ?
21 lis 13:27
ttm: 7 chyba
21 lis 13:27
DYZIO: z szachistami − 7.
21 lis 13:27
Patryk: kto wie na 100% ?
21 lis 13:27
Patryk: ok dzęki
21 lis 13:28
DYZIO: Podsumowując, matura śmiesznie łatwa, myślałem że Operon się bardziej wysili.
21 lis 13:29
Ann: dla rozszerzonych profili tak, ale z tego co widze Ci co sa na podst narzekaja baaardzo
21 lis 13:30
Maturzysta: Zobaczysz jak w maju dowalą...
21 lis 13:31
Maturzysta: A jak wam wyszlo odnosnie tych liczb x,y,z gdzie tworzyly ciag arytmetyczny ?
21 lis 13:34
DYZIO: Hmm dokładnie nie pamiętam, ale wystarczyło tylko pousuwać niewymierność z mianowników i
wszystko ładnie wychodziło, różnica wynosiła 2.
21 lis 13:35
....: x,y,z ? taka kolejnosc
21 lis 13:35
olo: czyli z ciągiem odp A?
21 lis 13:37
DYZIO: Tak.
21 lis 13:37
Maturzysta: chyba ta

tak cos kojarze wlasnie A.
21 lis 13:37
Ann: mi wyszlo x y z
21 lis 13:38
olo: w zadaniach z rowerem i okregiem mam bledy rachunkowe czyli kilka pkt za te zadania bede mial
no nie?
21 lis 13:39
ttm: A wiecie kiedy będą odpowiedzi ?
21 lis 13:39
olo: odpowiedzi jako takie w internecie pewnie gdzies są ale oficialny klucz operonu chyba jutro
21 lis 13:41
Patryk: a pamięta ktoś to zadanie gdzie było 2n, z suma, jaka odpowiedz ?
21 lis 13:47
ttm: 4n+2n
21 lis 13:47
ttm: znaczy 4n2+2n
21 lis 13:48
Patryk: ok
21 lis 13:48
ttm: a pamięta ktoś z tą kapitalizacją ? tak powinno byc : 10000*(1.0075)16 ?
21 lis 13:51
DYZIO: Dokładnie tak, odpowiedź D.
21 lis 13:52
ttm: no ok dzieki
21 lis 13:54
Patryk: 10000*(1.03)16 dałem
21 lis 13:54
olo: ufff ale fart z kapitalizacją strzelałem
a z tą sumą to była odpowiedz D?
21 lis 13:54
Ala: a jesli zostawiłam w jednym zadniu w postaci 10+
√98 , bez upraszczzania to bede miała uznana
odp

?
21 lis 13:55
DYZIO: Ala: Oczywiście że tak.
21 lis 13:56
Ala: uffff ulga

myslalam ze moga pkt odtracic za to
21 lis 13:56
olo: up
21 lis 13:57
Patryk: raczej nie
21 lis 13:57
Patryk: olo
21 lis 13:58
olo: kurde...
21 lis 13:58
Ala: a ile Wam wyszedł wzrost tych braci

176



?
21 lis 13:59
Patryk: ale poczekaj na DYZIO
21 lis 13:59
ttm: tak
21 lis 13:59
Patryk: tak 176
21 lis 13:59
Ala: extra
21 lis 13:59
Patryk: | | 5 | | 9 | |
a1= |
| r= |
| tak był ciąg ? |
| | 2 | | 2 | |
21 lis 14:00
ttm: chyba odwrotnie
21 lis 14:01
DYZIO: Patryk a czasem nie na odwrót?
21 lis 14:02
Patryk: a no tak
21 lis 14:02
Patryk: dzięki
21 lis 14:02
DYZIO: Olo z tą sumą to dałem D, ale pewności nie mam.
21 lis 14:03
olo: bede mial coś koło 80% może ciut więcej
21 lis 14:04
Patryk: DYZIO czyli w poście
21 lis 2012 13:54
do zadania z kapitałem mam źle ?
21 lis 14:05
Ala: jaw nalepszym przypadku 90 ale podejrzewam ze tez cos ponad 8 dych bedzie
21 lis 14:06
DYZIO: Patryk: niestety wydaje mi się że tak.
21 lis 14:07
Patryk: ok dzięki
21 lis 14:08
21 lis 14:08
olo: ja w najlepszym wypadku 86
21 lis 14:09
Mila: Link do arkusza?
21 lis 14:14
Maciek:
21 lis 14:17
olo: arkusz dopiero jutro
21 lis 14:18
olo: ok pora się teraz za język zabrać...
21 lis 14:19
bob: ma ktos juz pewłne odpowiedzi do tego
21 lis 14:29
bolo: sa juz odp do zamknietych ?
21 lis 14:57
Krzychu: jutro dopiero
21 lis 15:07
olo: dziedzina tam w ktoryms testowym to liczby rzeczywiste?
21 lis 15:21
Patryk: tak
21 lis 15:22
tygrysek: tak

a tu sa odpowiedzi tylko widze w nich błedy niestety
21 lis 15:22
21 lis 15:23
jurek: jest gdzies arkusz ?
21 lis 15:31
Makaron: Kurczę, wszystko dobrze raczej, oprócz jednego zamkniętego.
21 lis 15:47
a: mam arkusz jest na necie!
21 lis 16:27
i: pokaz prosze
21 lis 16:31
a: ok ktos chce jeszcze?
21 lis 16:55
Ala: ja chce
21 lis 17:13
a: no ale niestety nik ich jeszcze nie ma,jutro bd udostepnione na necie
21 lis 17:45
Kejt: Ahoj współmaturzyści
21 lis 17:49
22 lis 15:25
wa2: ile będziecie mieli z matmy próbnej
22 lis 15:27
olo: 80%−86%
22 lis 15:30
Kejt: 96%
walnęłam się w dwóch zamkniętych..ech..
22 lis 15:38
22 lis 16:21
wa2: ?
22 lis 16:26
Kejt: bo:
25log52=52log52=5log54=4
nie możesz skorzystać ze wzoru:
alogab=b
dopóki nie będziesz miał tych 'a'
te liczby muszą być jednakowe..
22 lis 16:39