prosta operon
mec: Prosta y=x+4 przecina okrag ( x+1)' 2 + (y−2)'2= 25 w punktach si b oblicz wspolrzedne punktów
a i b a następnie oblicz obwód trójkąta abs gdzie s jest środkiem danego okręgu. Blagam szybko
to w nawiasach jest do kwadratu
21 lis 11:09
mec: Szybkooooooookkoo mam maturę
21 lis 11:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1
rozwiązujesz układ
y=x+4
(x+1)
2 + (y−2)
2 = 25
w ten sposób wyznaczasz współrzędne punktów A i B
krok 2
wyznacz współrzędne środka okręgu
krok 3
wyznacz długość odcinka AB
długości odcinków AS i BS znasz i wynoszą ... ile

krok 4
sumujesz długości boków
koniec zadania
21 lis 11:11
aniabb:

A(−5,−1) B(2,6)
21 lis 11:13
mec: Proszę dokładniej
21 lis 11:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
dokładniej ... dokładniej to już są obliczenia ... a obliczenia to sam zrób
21 lis 11:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak na maturze ściągasz i jeszcze nie dajesz sobie rady to wybacz ... ale może faktycznie
komórki powinny być zakazane w szkolach
21 lis 11:15
aniabb: AB = 7√2 R=5
21 lis 11:21
Aga1.: No nie!
Brak słów.
21 lis 12:24