objetosc szescianu
czarek: dlugosc krawedzi szescianu zwiekszono o 20 %. o ile procent wzrosla objetosc tego szescianu
21 lis 10:23
aniabb:
(1,2a)3 = 1,728 a3
wzrosła o 72,8%
21 lis 10:24
Aga1.: a− długość krawędzi sześcianu, jego objętość V=a
3
a+20%a=1,2a długość krawędzi zwiększona o 20%
V
1=(1,2a)
3=
Dokończ
21 lis 10:27
czarek: dziekuje
21 lis 10:34
Aga1.: Czyżby matura?
21 lis 12:45
infii: na bank 72,8?
21 lis 12:53
Patryk: tez tak miałem
21 lis 12:54
Patryk: | | √3 | |
a ile mieliście w zadaniu z ostrosłupem |
| ? |
| | 6 | |
21 lis 12:56
Krzychu: Tak na przyszłość, jak sie matura nie skończy to nie róbcie zadań. Post jest z 10:23, matura
się zaczęła 9:00....
21 lis 15:08