anciaa: hej mam mały problem..pomocy z kąd mam wiedzieć z kąd bierze sie wartość mniejsza funkcji wymiernej kiedy wieksza np y<0⇔x∈(?,?) y>0⇔x∈(?,?) jak mam to odczytać
Kuba: Pamięta ktoś jak się określało wzór funkcji mając zbiór wartości i dziedzinę?
Nieznajoma: Prosze o pomoc... potrzebuje to na jutro... Prosze
dziedzinka: wyznacz dziedzinę funkcji:
Nieznajoma: Przekrój ostrosłupa prawidłowego czworokątnego zwierający przekątną podstawy i wysokość ostrosłupa jest trójkątem prostokątnym o polu 32 cm kwadratowe. Oblicz objętość i pole
pomożecie?: pole prostokąta ma 54 cm2. Stosunek długości boków jest 2:3. Jaka jest długość poszczególnych boków tj. a i b?
Mati: Mam pytanie, które mnie nurtuje a na które nie znam odpowiedzi . jeżeli mam : b2 = 2x2 + 9
Kuba: Dziedziną funkcji f jest zbiór D=<-4;2), a jej zbiór wartości W=(-2;6>. Jaka jest dziedzina a jaki jest zbiór wartości funkcji g, jeżeli g(x) = -f(x). Podaj wzór funkcji
gsgs:
Piotrek: Witam proszę o pomoc (naprowadzenie mnie) jak rozwiązać to zadanie: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o przekątnej długości 15 cm i 20 cm. Wiedząc,
PoMoCy: Jedna akcja pewnej firmy 3.07.1998 r. kosztowała 3.85 zł i w stosunku do dnia poprzedniego zyskała na wartości 10 %. Ile pieniędzy zarobił posiadacz 800 aukcji tej
est: Rozwiąż trójkąt prostokątny, w którym przyprostokątne mają długość 4cm i 10cm
Badoch: Pomocy nie umiem zrobić tego zadania ! 1.Rozwiąż równanie