Miszka: Wiedząc, że promień słoneczny tworzy z płaszczyzną ziemi kąt 60 stopni, a cień wieży ma 20 metrów, oblicz wysikość tej wieży. Proszę o pomoc.
Ala: napisz wzór funkcji liniowej której wykres jest równoległy do wykresu funkcji y = 2x+1 i przechodzi przez punkt A(1,-2)
Miszka: wiedząc, że promień słoneczny tworzy z płaszczyzną ziemi kąt 60 stopni, a cień wieży ma 20 metrów, oblicz wysikość tej wieży.
NIKA: funkcja f dana jest wzorem f(x) x2 -4πx +3π2 a)wyznacz wszystkie liczby calkowite dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosci ujemne
ABCD: Jaka jest największa długość pionowego odcinka łączącego punkty położone na parabolach: f(x) = (x - 2)2 - 4
Kinga: mam takie zadanie dwa okręgi , o (A, r1) i o (B,r2) są styczne zewnętrznie do siebie i oba są styczne
Kinga: może to zadanie nie jest trudne ale jakoś nie mogę tego zrobić
Domi_: plis pomóżcie mam to zadanie na poniedziałek
Marek 99: Ułamek n/1234 jest liczbą naturalną dodatnią i ma skończone rozwinięcie dziesiętne. Jaka jest najmniejsza liczba naturalna spełniejąca warunki zadania?
Marek 99: POMÓŻCIE MI PROSZĘ!
Domi_: f(x)= -3(x+3)(x-2) a)wyznacz te argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartości nieujmme
Krzysiek: mam problem z takim zadaniem trzeba usunąc niewymierność z mianownika 2