jey47s: Dla jakich wartosci parametru m i n liczba 3 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu: W(x)=x3-5x2+mx+n ?
XFR: Są dwa kable. Każdy ma po cztery żyły. Ile jest różnych możliwości połączenia kabli (jedna żyła z jednego kabla musi być połączona dokładnie z jedną żyłą z drugiego kabla,
Kuba: x-4 / x+3 ≤ 4 / x+1 <- nie wiedziałem jak to zapisać. chodzi o zadanie z funkcji wymiernych zrobiłem kreske jak ułamek...mam nadzieje ze ktoś z Was mi pomoże. Z góry
wioleta: prosze pomozcie!pewien skoczek wzwyz,biorac udzial w szesciu zawodach,uzyskal nastepujace wyniki:2.33m,2.34m,2.38m,2.41m,2.28m oraz 2.40m.oblicz srednia arytmetyczna
damian: uczniowie klasy IIb w kolejnych dniach tygodnia(od poniedzialku do piatku)maja nastepujace liczby lekcji:5,7,5,7,6.podaj mediane i dominante powyzszego zestawu
damian: kto mi pomoze?prosze.oblicz,dla jakiej wartosci x i y srednia arytmetyczna zestawu liczb 1,x,5,6,y,7,8 wynosi 5,a dominanta jest rowna 6
natka: oblicz V i Pb prostopadloscianu,u ktorego podstawa jest kwadrat.przekatna sciany bocznej prostopadloscianu tworzy z krawedzia boczna kat o mierze 60stopni.krawedz podstawy
natalia: w ostroslupie prawidlowym trojkatnym dlugosc krawedzi podstawy a=10cm/a wysokosc sciany bocznej h=8cm.oblicz V i Pc
wiola: POMOCYprzekroj osiowy stozka jest trojkatem prostokatnym rownoramiennym o przeciwprostokatnej dlugosci 12cm.oblicz V i Pb stozka
wiola: BARDZO PROSZE O POMOC oblicz V i Pb bryly powstalej przez obrot prostokata o bokach 8cm i 14cm wokol dluzszego boku.
Gelo: Ile Litrów ma doniczka jeśli średnica to 17cm podstawa 11cm wysokość 14cm. Bo nie wiem ja się to liczy Dzięki z góry