matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
damian:
kto mi pomoze?prosze.oblicz,dla jakiej wartosci x i y srednia arytmetyczna zestawu liczb 1,x,5,6,y,7,8 wynosi 5,a dominanta jest rowna 6
17 maj 12:45
hmm:
(1+x+y+5+6+7+8)/7=5 27+x+y=35 x+y=8 x=8-y 1,2,5,6,6,7,8 chyba
17 maj 14:19