zd
gastro: zaznacz na płaszczyźnie współrzędnych zbiór punktów ,których współrzędne spełniają warunek
sin(x+y)=0 i x należy <−2π,2π> i y należy<−2π,2π> jak to rozbroić
20 lut 18:48
gastro: 
20 lut 18:55
gastro:
20 lut 19:02
Archimedes: 1543 zapraszam do lektury.
następnie
426 427
20 lut 19:03
gastro: hohoho
20 lut 19:05
Godzio:
sin(x + y) = 0 ⇔ x + y = kπ ⇒
x + y = ±4π lub x + y = ±3π lub x + y = ±2π lub x + y = ±π lub x + y = 0
I teraz trzeba narysować 9 prostych spełniających te równania w danym przedziale i to będzie
tyle
20 lut 19:07
Bogdan:

sin(x + y) = 0 ⇒ x + y = kπ ⇒ y = −x + kπ
k = −4: y = −x − 4π
k = −3: y = −x − 3π
k = −2: y = −x − 2π
k = −1: y = −x − π
k = 0: y = −x
k = 1: y = −x + π
k = 2: y = −x + 2π
k = 3: y = −x + 3π
k = 4: y = −x + 4π
20 lut 19:08
20 lut 19:09
Godzio:

Jednostką to π
20 lut 19:14
Godzio:
Bogdan mnie ubiegł
20 lut 19:14
gastro: heh


: a mam takie pytanie jak tam jest ze x nalezy od −2π do 2π to czemu tam jest jakies 4π
itp
20 lut 19:17
Godzio:
To są zapisy poszczególnych prostych, Ty jesteś ograniczony w układzie współrzędnych <−2π,2π>
20 lut 19:19
20 lut 19:20