matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Równanie kwadratowe
Julka:
Proszę o pomoc nie wiem jak policzyć tą Δ i pierwiastki x
2
−(3
√
3
−3)x+1=0
4 paź 15:41
Krzysiek:
Spieszę sie teraz . Jeśli ktoś nie napisze jak wróce to wyjaśnię
4 paź 17:03
:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/4362.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
a = 1 b= 3−3
√
3
c=1 do roboty
4 paź 17:44