matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierówność
Asia222:
Jak rozwiązać 4x
3
− 7x +3 > 0 ?
25 kwi 18:52
Powracający:
W(1)=0 bo 4*1
3
−7*1+3=0 dalej powinno byc wiadomo co robic
25 kwi 18:55
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/strona/118.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/120.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1401.html
zauważ że x=1 jest pierwiastkiem 4x
3
−7x+3
25 kwi 18:56