9 wrz 21:27
Benny: Napisz prostą AB i prostą prostopadłą do AB przechodzącą przez punkt C. Wyznacz punkt
przecięcia tych prostych i oblicz długość tego odcinka.
9 wrz 21:30
Ania: No właśnie nie mam pojęcia jak to zrobić

Co wyliczę to wychodzą mi dziwne wyniki
9 wrz 21:32
Ania: jak mam podstawić te dane A= (−4,−2), B= (8,2) C= (0,8) do wyliczenia tej prostopadłej?
9 wrz 21:39
Ania: Nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać, wiem że to jest wzór y=ax+b, ale nie wiem jak
to tutaj podstawić
9 wrz 21:48
9 wrz 21:50
Ania: A= (−4,−2), B= (8,2) C= (0,8)
(8+4)(y+2)=(2+2)(x+4)
12(y+2)=4(x+4)
dobrze kombinuje?
9 wrz 22:03