równania
agnes123: Rozwiaz równanie x2(2x−1)+7x+(x−2)=3x−246
11 lip 16:41
J:
na pewno dobrze przepisane ?
11 lip 16:43
5-latek: To jest proste
najpierw powymnazaj nawiasy i uporządkuj to i potem przyrownaj do zera .
Zrob to
11 lip 16:57
agnes123: Napewno dobrze przepisane
11 lip 17:03
Bogdan:
Na pewno źle przepisane, np. co to jest (x−2)=3x ? (znak równości w wykładniku?)
11 lip 18:09
11 lip 18:12
PW: Na pewno źle przepisane

. Po co byłoby (x−2) w nawiasach zupełnie niepotrzebnych? Tak się nie
formułuje zadań.
11 lip 19:30
Mariusz: Twierdzi że dobrze napisane
Mnie też zastanowiły te niepotrzebne nawiasy
11 lip 20:22
agnes123: (x−2)2 w tym sie pomylilam
12 lip 13:06
Janek191:
Napisz porządnie to równanie
12 lip 13:15
agnes123: x2(2x−1)+7x+(x−2)2=3x−246 tak powinno byc
12 lip 14:27
Benny: 2x3−x2+7x+x2−4x+4=3x−246
2x3+250=0
2(x3+125)=0
2(x+5)(x2−5x+25)=0
x=−5
12 lip 14:30
agnes123: Dzięki
12 lip 14:47