pomoże ktoś? nawet pojedyńczo zadania :)
sylwiuska1003: Zadanie 1.
Rozwiaz równanie : x³−7x²+12x=0
Zadanie 2.
Wyznacz dziedzine funkcji : f(x)= √x²−4x+3 .
Zadanie 3.
Wyznacz zbiór wartości funkcji : f(x)=−2x²+4x−8
Zadanie 4.
Liczby (8, 2x, 16) tworzą ciąg geometryczny, wyznacz x.
Zadanie 5.
Wyznacz współrzędne punktów przecięcia paraboli y=x²+3x−4 z osiami układu.
Proszę pomocy.. Nawet pojedyńczo zadania.. Zależy mi na czasie
14 mar 18:09
sylwiuska1003: Proszę
14 mar 18:23
52: Zad1
x3−7x2+12x=0
x(x2−7x+12)=0
x(x−4)(x−3)=0
x=0 v x=3 v x=4
14 mar 18:25
52: Zad2
x2−4x+3≥0
(x−3)(x−1)≥0
x∊(−∞,1>∪<3,+∞)
14 mar 18:26
52: Zad3
f(x
w)=f(1)=−2+4−8=−6
a<0, zatem ramiona paraboli skierowane w dół
ZWf: y∊(−
∞,−6>
14 mar 18:28
14 mar 18:29
14 mar 18:31
52: Sprawdźmy kiedy się przecina z osią OX
x2+3x−4=0
(x−4)(x+1)=0
x=4 v x=−1
Sprawdźmy kiedy się przecina z osią OY
f(0)=−4
14 mar 18:32
52: Sylwiuska1003 ,pytaj jeśli czegoś nie wiesz, wg mnie to do każdego rozwiązania powinnaś mieć
przynajmniej jedno pytanie (Jeśli chcesz się nauczyć matematyki, a nie tylko bezmyślnie
spisać)
Jaki ten świat jest smutny i okrutny
14 mar 18:34
Benny: Smutny jak dzisiejsza pogoda
14 mar 18:36
52: Właśnie ta pogoda tak człowieka przygnębia, że nie ma na nic ochoty, a tyle rzeczy do zrobienia
...
14 mar 18:36
5-latek: czesc Kamil

Idz na
14 mar 18:38
52: Witaj 5−latek, muszę porobić inne rzeczy, na to przyjdzie pora.
Zaraz chyba do rachunku prawdopodobieństwa siądę, a tego tak nie cierpię...
14 mar 18:40
sylwiuska1003: Najbardziej nie wiedziałam jak podejść do zadania 1 bo dzisiaj rozwiazywalam podobne też tylko
wychodziło z powtorzonym nawiasem a tu nie było jak tak zrobić ale teraz już rozumiem. Miałam
właśnie pytać o to 3 zadanie właśnie ale już link podałaś/łaś

to już się wyjaśniło wszystko

a resztę pozostałe jak tak czytam krok po kroku to zaczynam rozumieć co i jak
14 mar 18:42
14 mar 18:43
sylwiuska1003: Okey, dzięki wielkie
14 mar 18:45