Oblicz tangens kąta nachylenia
Młody65: 1.Oblicz tangens kąta nachylenia ściany bocznej do płaszczyzny podstawy w czworościanie
foremnym o krawędzi a=6cm
2.podstawą graniastosłupa prostego jest równoległobok o bokach a=6 , b=4 oraz kacie α=60
wiedząc ,że krótsza przekątna ma długość 4√3. oblicz objętość graniastosłupa i pole boczne.
Proszę o pilne rozwiązanie
2 mar 13:04
2 mar 13:22
Qulka: 1. √2 2. V=24√15 Pb=40√5
2 mar 13:22
2 mar 13:23
Kołek: Qulka a można jakieś obliczenia ?
2 mar 13:26
Qulka: miało być szybko
2 mar 13:29
Qulka:

tgα=
√2/1
2 mar 13:29
Qulka:

2 razy pitagoras
2 mar 13:33
Qulka:
V=6•2√3•2√5
Pb=(6+4+6+4)•2√5
2 mar 13:34
Kołek: Szybko w sensie ,że dzisiaj ale z całymi obliczeniami
2 mar 14:07
2 mar 14:12