Równianie
agatka: Zadanie:
Znajdź wzór na ciąg zadany równaniem rekurencyjnym:
Pomoże ktoś z trzecim lub drugim przykładem ?
a0=2 , a1=28 , an+2= 4an+1+5an
26 cze 20:12
Krzysiek: ? jakim z 3 lub 2 przykładem jak ja tu widzę tylko jeden przykład...
a jaką metodę znasz na znalezienie wzoru ogólnego ciągu rekurencyjnego?
26 cze 20:14
Pudliszki: Pomyłka, miałam pisać jeszcze inne przykłady, ale zostawiłam jeden...
Podpowiedz chociaż jak to zrobić ?
26 cze 20:25
26 cze 20:34
Agatka: Podobne zadnie, w szkole rozwiazywaliśmy tworząc równanie kwadratowe i licząc delte, ale nie
wiem czy tą metodę stosuje się do wszystkich zadan tego typu i czy w ogóle jest ona właściwa
26 cze 20:41
26 cze 20:45
Krzysiek: źle... miejsca zerowe funkcji kwadratowej źle policzone
26 cze 20:50
Agatka: dlaczego? jak powinny być ?
26 cze 20:55
Agatka: a sposób sam w sobie jest dobry ?
26 cze 20:56
26 cze 20:58
Agatka: już wiedzę, faktycznie, mój błąd, dzięki wielkie za pomoc
26 cze 21:00