,
RS:

Mam prostokąt o punktach A=(−2,−2) B=(1,−2) C=(1,1) D=(−2,1) i prostą k:y=2x+b i trzeba
wyznaczyć wszystkie wart. parametru b dla których prosta ma conajmniej jeden punkt wspólny z
tym prostokątem.
i co teraz ?
29 gru 23:05
Kejt: sprawdź dla jakich parametrów ta prosta ma dokładnie jeden punkt wspólny. (będą takie dwa)
no i dalej trzeba z tego przedział utworzyć..
jak nie rozumiesz dlaczego to mów, narysuję
29 gru 23:09
5-latek: Bylo dzisiaj podobne zadanie na forum
29 gru 23:10
RS:
5−latek nie mam zwyczaju szukać rozwiązanie na innych forach ale w internecie. Nie wie, to
pytam.
29 gru 23:14
RS: Narysuj.
29 gru 23:14
Saizou : tak na oko b∊<−7:4>
29 gru 23:15
Ajtek:
Saizou na oko to chłop w szpitalu wiesz co
29 gru 23:16
Saizou : to no 'ślyep'
29 gru 23:17
RS:
Ajtek nie chcę być nie miły ale mógłbyś nie spamować ?
29 gru 23:17
29 gru 23:19
Kejt:

te cyferki to parametry 'b'
b∊<−5;4>
(liczyłam to dla liczb całkowitych, znaczy te niebieskie funkcje)
29 gru 23:19
Saizou : a jednak źle spojrzałem, bo zrobiłem dla y=−2x+b
29 gru 23:20
RS:
W sumie to logiczne, tylko czemu ja na tego nie widziałem. ? Moje rozwiązanie różniło się od
Twojego Dzięki po raz drugi.
29 gru 23:21
Ajtek:
RS w jednym z wątków, dzisiaj bodajże, napisałeś mi weź się za matematykę. To ja Tobie
odpowiem tutaj, zacznij myśleć. 5−latek napisał, że było podobne zadanie na forum
dzisiaj, bo było. Wystarczy poszukać i zrobić analogicznie. Ale żeby zrobić to analogicznie
należy myśleć.
RS również nie chcę być niegrzeczny.
29 gru 23:21
Saizou : z resztą tak było źle
29 gru 23:21
29 gru 23:23
5-latek: Saizou ale byl wzor jak robic a blad mozna wylapac samemu
29 gru 23:24
RS:
A wiesz czemu tak napisałem ? Bo na 15 Twoich odpowiedzi jedna jest związana z matematyką. I
napisałem wyżej że nie szukam analogicznych tylko robię sam metodą prób i błędów, bo tak
rozumiem najlepiej. Więc na koniec oboje musimy się zabrać za matematykę.
29 gru 23:24
Ajtek:
Eta witaj i łap
29 gru 23:25
Kejt: RS my jesteśmy tylko ludźmi.. każdy lubi sobie pogadać i pożartować, co nie znaczy, że
tego typu wypowiedzi są spamem..
29 gru 23:27
RS:
Widzisz i znowu to robisz. Eta na pewno poczułaby się miło jak za każde rozwiązanie otrzymałaby
słowo dziękuję ale ''szczere'' a nie mega spam.
29 gru 23:27
Kejt: RS i znowu.. chyba za krótko jesteś na tym forum żeby zrozumieć pewne rzeczy
29 gru 23:28
Ajtek:
RS Ty musisz, ja mogę. Taka jest między nami różnica.
Jak miałem Twoje lata nie miałem internetu, nie miałem tych Osób, które są na forum. W
rozwiązaniach szukałem analogii, myślałem. Miałem do dyspozycji książkę, zbiór zadań,
"Poradnik matematyczny" oraz zeszyty, nic więcej.
29 gru 23:29
Saizou :
5−latek ja nie chciałem rozwiązywać tego zadania, tylko tak na oko sobie spojrzałem
Eto prześpię się z tym zadankiem i na Wigilię Sylwestra gotowe xd
PS. Może i jestem leniem. A i zapomniałbym

d

z

i

ę

k

u

j

ę
Eta
29 gru 23:31
Lorak: RS ma zadziwiajająco podobny styl wypowiedzi do
Radka 
Ale w sumie po co miałby zmieniać nick?

Już nie spamuję...
29 gru 23:32
Ajtek:
Kejt wiesz co
RS mi zaimponował, nie lubi spamu. I nie jest to złośliwość
RS z
mojej strony wobec Ciebie
29 gru 23:32
Ajtek:
Z
Radkiem się chyba ściąłem jakoś ostatnio....
29 gru 23:33
RS:
Lorak nie lubię utożsamiania.
29 gru 23:35
Saizou :
ludzie dajcie spokój
trzeba być elastycznym i nie wkurzać się na wszystko i na wszystkich,
CHILL OUT
29 gru 23:37
Kejt: RS wyluzuj trochę

ogarnąłeś to zadanie?
29 gru 23:38
RS:
Tak.
29 gru 23:38
Ajtek:
Saizou, wiesz, że ja jestem luzakiem. I znowu spam

.
29 gru 23:39
tom:
Spokój ma być

.....
29 gru 23:40
Kejt: 
Dobrze, że
RS nie jest moderatorem, bo byś banana zarobił
29 gru 23:40
RS:
Kejt czytasz w myślach
29 gru 23:41
Ajtek:
"
tom" by bana zarobił

.
.......

...... poleciało tuż nad moją głową
29 gru 23:41
Saizou :
Ajtek będziesz się smażył w piekle

"Figura geometryczna to dowolny zbiór punktów z przestrzeni euklidesowej. Do podstawowych figur
geometrycznych zaliczamy: punkt, prosta, płaszczyzna, przestrzeń, które są pojęciami
pierwotnymi geometrii. Każdy wyobraża sobie jakoś te obiekty i bez trudu potrafi wskazać ich
modele. Każda figura geometryczna płaska posiada pewne własności przedstawione poniżej"
29 gru 23:42
29 gru 23:42
bezendu:
n
29 gru 23:43
Ajtek:
Eta łap

. To jest to, które przeleciało mi nad głową

.
29 gru 23:44
29 gru 23:44
Eta:
Ooo .... mój "ulubiony"
29 gru 23:44
29 gru 23:45
Eta:
"robaczywkę"? ...jasne ,że pamiętam
29 gru 23:45
Kejt: Ajtek a dla mnie też się jakieś znajdzie?
29 gru 23:45
Ajtek:
Bezendu uważaj leci

. Cześć

.
29 gru 23:46
bezendu:
a może obliczyć pole powierzchni

za pomocą ∫ ?
29 gru 23:46
bezendu: Cześć.
29 gru 23:46
Eta:

→

to będą....... małe jabłuszka
29 gru 23:46
Eta:
Ale spamów ma
RS
29 gru 23:47
Ajtek:
Kejt, od jabłek jest
Eta 
. Ale jak będzie trzeba to w grudniu pójdę na dzierżawę w
celu wiadomym.
29 gru 23:47
bezendu:
29 gru 23:47
Kejt: aż zrezygnował z upominania nas
29 gru 23:47
bezendu:
Nie spamować
29 gru 23:48
Ajtek:
Eta myślisz, że
RS sie zeźli znowu

?
29 gru 23:48
Ajtek:
RS witaj na forum. Tak to bywa gdy mało zadań, a znajomych kilkoro

.
29 gru 23:55
Eta:
Z nudów .... spamują ( jak za dawnych lat
29 gru 23:56
29 gru 23:57
Kejt:
29 gru 23:57
Ajtek:
Wnerwiony jest
29 gru 23:58
Kejt: tak
Ajtek, gratulacje

a ja znikam.. tymczasem
dobranoc
29 gru 23:59
Ajtek:
Do zobaczenia
Kejt 
.
RS, a może pomożesz koledze w zadaniu...
30 gru 00:01
RS:
A może przestań spamować ?
30 gru 00:02
Saizou : przypomniały mi się moje czasy, kiedy byłem jeszcze na tyle ambitny że sam prosiłem o zadanka,
w tedy to były spamy
Kejt
30 gru 00:03
Ajtek:
Saizou, a teraz to nie jesteś ambitny
RS spokojnej... (...)For those about to rock, we salute you(...)
30 gru 00:05
Saizou : hehe
no chyba jestem, bo ostatni mój pomysł na życie to zostać aktuariuszem
30 gru 00:08
30 gru 00:09
Ajtek:
Saizou aktua.... kim

Zbyt skomplikowane słowo jak dla mnie

.
30 gru 00:12
RS:
Niezła kasa, nudna robota.
30 gru 00:12
30 gru 00:16
daras: RS nie zwykł szukać po internecie ani korzystać z wujka Googla, nie wie to po prostu nam
głowę zawraca i pyta a co tam, a my tu mamy noworoczny remanent
30 gru 11:32