Geometria analityczna
Mercc: Serdecznie prosiłbym o rozwiązanie zadania :
Dany jest trójkąt o wierzchołkach A = (−4,2) , B= (0,4) C= (6, −4)
a) Wyznacz długość wysokości poprowadzonej z wierchołka B.
b) Oblicz pole trójkąta.
Odpowiedzi do zadania są następujące ;
Wyznaczenie równania prostej AC: 3x+5y+2=10
Wyznaczenie długości poprawdzonej z wierzchołka B:h= 11V34/17
Obliczenie długości boku AC: AC= 2V34
Pole trójkąta P=22
Prosiłbym o rozwiązanie wg odpowiedzi wyżej.
28 mar 15:07
28 mar 15:47
28 mar 15:48
28 mar 15:48
28 mar 15:49