funkcje
Misha: 1.rozwiąż nierówności 49−x ≥ 0 , x2 −x+16>0 ,x2−4x+4≤0
2.napisz wzór funkcji w postaci kanonicznej f(x)=4x2+5x+1
3.do wykresu funkcji liniowej należą punkty A=(3,−4) B=(6,−2) Napisz wzór funkcji i wyznacz
współrzędne pkt wspólnych wykresu tej funkcji z osiami układu współrzędnych
Prosze o pomoc
20 gru 23:17
20 gru 23:35
Mila:

1)a
49−x
2≥0⇔(7−x)*(7+x)≥0⇔x∊<−7;7>
b)
x
2 −x+16>0 ;Δ=1−4*16<0 brak miejsc zerowych,parabola nad osią OX, skierowana do góry
(a=1>0)b
c)x
2−4x+4≤0⇔(x−2)
2≤0 spełnione tylko dla x=2
21 gru 00:05