funkcje :(
alien: .POMOCY P{ROSZĘ

!Naszkicuj wykres funkcji f(x)=(x+4)
2 − 1 i odczytaj jej własności z
otrzymanego wykresu.
10 gru 21:20
10 gru 21:22
alien: nie wiem co z tym zrobić może jakaś pomoc
10 gru 21:34
krystek: y=x2 przesuwasz 4 w lewo i 1 jedn w dół. W=(−4,−1)
10 gru 21:38
alien: i co dalej?
10 gru 21:47
krystek: Naszkicuj ,policz m zerowe i odpowiadasz
10 gru 21:49
10 gru 21:50
10 gru 21:50
alien: a czemu w wierzchołeku jest −4
10 gru 21:51
krystek: postać kanoniczna y=a(x−p)2+q w=(p,q)
10 gru 21:53
alien: acha dzieki
10 gru 21:54