Pomocy !
Black: 1.Dany jest kwadrat o kolejnych wierzchołkach A=(4,2), B=(−4,−2). Wyznacz współrzędne
wierzchołka C tego kwadratu.
2.Sprawdź bez rysowania, ile punktów wspólnych ma prosta o równaniu y=2x−1 z okręgiem o
równaniu x2 + 2x + y2 − 4y = 4
Siedzę, ale nic nie rozumiem, poziom kofeiny u mnie za niski aktualnie...
5 gru 00:25
ZKS:
2.
x2 + 2x + (2x − 1)2 − 4(2x − 1) − 4 = 0
x2 + 2x + 4x2 − 4x + 1 − 8x + 4 − 4 = 0
5x2 − 10x + 1 = 0 ⇒ Δ > 0 więc prosta z okręgiem ma dwa punkty wspólne.
5 gru 00:49
Black: Okej, super, dzięki

Ktoś ma jakiś pomysł na 1 ?
5 gru 00:54
ZKS:
Napisz prostą która przechodzi przez punkt A i B.
5 gru 01:19
Piotr:
cześć
ZKS 
obejrzales infiltracje ? ja obejrzalem incepcje − podobal mi sie ten film
5 gru 01:22
ZKS:
Witam
Piotr.

Obejrzałem jestem bardzo zadowolony z tego seansu i za polecenia tego filmu i dziękuję.

Fajna jest ta końcówka w incepcji bo nic nie wiadomo.
5 gru 01:26
Piotr:
no, rozmawialem ze znajomymi, kazdy mial inna wersje zakonczenia

nie ma sprawy
5 gru 01:28
ZKS:
Każdy ma zakończenia jakie mu się podoba.

Czy się przewrócił ten talizman czy nie.

Ale
w infiltracji też jest świetne zakończenie.
5 gru 01:31
Piotr:
nawet słyszałem o jeszcze innych wersjach, niezaleznych od tego przewrocenia. ludzie maja
niezle teorie

jakbys znal jakis dobry film to poprosze bo juz nie wiem co ogladac
5 gru 01:35
ZKS:
Ciężko będzie dla Ciebie coś znaleźć ponieważ chyba wszystko oglądałeś.

Ta niektórzy to
wymyślają swoje teorie ale właśnie o to chodzi w tym filmie.
5 gru 01:40
ZKS:
Może oglądałeś Harry Angel?
5 gru 01:42
Piotr:
slyszalem, nie ogladalem
5 gru 01:53
ZKS:
Też będę musiał obejrzeć bo też tylko słyszałem.
5 gru 02:03
aniabb:

jeśli notacja tradycyjna że w przeciwną stronę niż zegarek to niebieski
C(0;−10) D(8;−6)
jeśli dowolnie to jeszcze zielony
C(−8;6) D(0;10)
5 gru 08:06
5 gru 08:10