matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania ,nierówności
matołek:
a) (x−2)(3−x)(5x+2)(7−2x)=0 b) 16x
2
−8x+1>0 c) 5x
3
+4x
2
=45x+36 d) 2x
2
−x−3<0 e)
x
2
−16
x−4
=0
23 lis 09:47
aniabb:
a)
https://matematykaszkolna.pl/strona/118.html
23 lis 09:48
aniabb:
b) i d)
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
23 lis 09:49
aniabb:
c) grupowanie
https://matematykaszkolna.pl/strona/1398.html
23 lis 09:50
aniabb:
e)
https://matematykaszkolna.pl/strona/1974.html
23 lis 09:50