| |||||||||||||||||
0,05− | |||||||||||||||||
| [316−(−1,25)]*2,4+(−5,8) |
| ||||||||||||||||||||||
|
| 21 | ||
2) | ||
| 59 |
bradzo mi zalezy
zalezy mi bardziej na zrobieniu tych zadan
| 5 | 1 | |||
0,05 = | = | |||
| 100 | 20 |
| 19 | ||
1,9 = | ||
| 10 |
| 25 | 1 | |||
1,25 = 1 | = 1 | |||
| 100 | 4 |
| 4 | 2 | |||
2,4 = 2 | = 2 | |||
| 10 | 5 |
| 8 | ||
5,8 = 5 | = 5{4}{5} | |
| 10 |
| 375 | 3 | |||
4,375 = 4 | = 4 | |||
| 1000 | 8 |
| 4 | ||
5,8 = 5 | ||
| 5 |
| 1 |
| |||||||||||||||||||||||||||||
− | = | |||||||||||||||||||||||||||||
| 20 |
|
| 1 |
| |||||||||||||||||||||
= | − | = | ||||||||||||||||||||
| 20 |
|
| 1 |
| |||||||||||||||
= | − | = | ||||||||||||||
| 20 |
|
| 1 | 6 | 48 | ||||
= | − | : | = | |||
| 20 | 25 | 10 |
| 1 | 6 | 10 | ||||
= | − | * | = | |||
| 20 | 25 | 48 |
| 1 | 1 | |||
= | − | = 0 | ||
| 20 | 20 |
| ||||||||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
= | = | |||||||||||||
|
| 3 | 56 | 21 | ||||
= | * | = | ||||
| 8 | 59 | 59 |